Fornebu S – magasinet som inspirerer til handel

Fornebu S er et viktig knutepunkt for en hyggelig handel på Fornebulandet. Stedet der kundene finner spennende serveringssteder, gjør unna storhandelen og samtidig kan besøke unike butikker med et bredt utvalg. Kjøpesenteret har et sterkt fokus på inspirasjon og mote.

Først litt om Fornebu S

Fornebu S er et av Norges mest spennende kjøpesenter. Fornebu, Snarøya og Lysaker er en bydel i vekst der Fornebu S har utviklet seg til å bli selve sentrum. Bydelen nærmer seg nå 25 000 innbyggere med over 30 000 arbeidsplasser.

Levert: 2017
Produkter: Profil, web, animasjon, foto

Utfordring

Da Fornebu S åpnet i 2014, ble FJUZ engasjert for å lage senterets kundemagasin – med samme navn.  I dag er magasinet mer enn en annonsekanal, det har etterhvert fått en viktig rolle med å gjøre befolkningen på Fornebu, Lysaker og Snarøya kjent med senteret. Gjennom relevante artikler, i kombinasjon med produkter og tjenester, viser magasinet  det spennende utvalget av butikker og restauranter senteret har å by på.

Magasinet formidler også at Fornebu S er en hyggelig møteplass med gode og varierte spisesteder. Her kan du avtale lunsj med din forretningspartner eller nyte formiddagen sammen med barselgruppen din.

Løsning

Siden 2016 har FJUZ produsert flere utgaver av magasinet Fornebu S, som i dag er en etablert del av kjøpesenterets markedskommunikasjon. Det distribueres 2 til 3 ganger i året, med et opplag på underkant av 200 000 eksemplarer. I tillegg lages det flere mindre utgaver ved spesielle anledninger. Fornebu S publiseres også digitalt og markedsføres i sosiale medier.

FJUZ er i dag prosjektansvarlig for alle utgivelsene, også de digitale. I tillegg til det overordnede ansvaret for magasinet, utvikler FJUZ  idé, grafisk design, skriver tekster og gjør foto i de ulike utgavene.

Det redaksjonelle innholdet skal være til inspirasjon og ha fokus på mote, interiør og mat. Produkter og råvarer fra butikker og spisesteder flettes inn i det redaksjonelle innholdet eller settes sammen i mindre produkt presentasjoner.

Å vise utvalget fra butikker i en redaksjonell kontekst gjør magasinet svært attraktivt for annonsører. Årsaken er at magasinet oppfattes som relevant for leserne og får en lengre levetid.

Resultat

Magasin som annonsemedium laget av FJUZ kommunikasjon

Leserundersøkelser og analyser gjennomført i etterkant av utgivelsene viser at magasinet treffer målgruppen godt, spesielt blant kvinner i alder 20 – 50 år. Over 70% av leserne forteller at de leser hele magasinet – fra perm til perm. Artikler om tips og inspirasjon til kvinner er sider der leserne bruker mest tid, og hvor det også klikkes og zoomes hyppigst.

Butikker melder tilbake at produkter som presenteres i artikler og annonser har en merkbar økt etterspørsel. Det visuelle uttrykket oppfattes som delikat og av høy kvalitet, som også er viktig for senterets merkevare.

Rådgiver Ann Kristin Lassen

Har du spørsmål rundt dette arbeidet?

Ikke nøl med å ta kontakt med Ann Kristin !

Ann Kristin jobber som rådgiver i FJUZ, og har lang erfaring med konseptutvikling og større kampanjer. Ann Kristin har tidligere jobbet med markedskommunikasjon i Telenor.

Har du spørsmål rundt dette arbeidet?

Ikke nøl med å ta kontakt med Ann Kristin!

foto-fjuz-kommunikasjon-skien-bymalme nettside laget av fjuz