Vi vil gjerne høre fra flinke
folk! Send oss en e-post på hei@fjuz.no.

Leveranse: Rådgivning • Digital markedsføring • Sosiale medier

C-optikk – Facebook-kampanje

C-optikk er Norges største sammenslutning av privateide optikerforretninger med over 160 lokale butikker. Våren 2021 kom de til oss med et ønske om å øke trafikken til butikkenes nettsider i forbindelse med en kampanje for kontaktlinser. Målet var å drive trafikk til butikkenes unike landingssider, hvor brukerne skulle bestille time, ringe eller ta kontakt på e-post for en synsundersøkelse.

Om prosjektet

Ettersom hver butikk har sin egen Facebook-side, ønsket C-optikk at den lokale butikken skulle være avsender. Med over 90 påmeldte til kampanjen, ville det vært tidkrevende å opprette annonsene manuelt for hver butikk. Det samme gjaldt drift og optimalisering underveis i kampanjen.

Vår løsning ble å bruke en tredjepartsapplikasjon, Hunch, som gjør det mulig å opprette annonser for alle Facebook-sidene samtidig. Ved hjelp av et regneark kunne vi også skreddersy budsjettet for hver enkelt butikk, velge kampanjeperiode, publikum og tilpasse teksten i annonsen med telefonnummer og URL.

Fjuz har utført flere kampanjer for C-optikk. Les mer om vår løsning via Hunch her. 

Applikasjonen gjorde det også enklere å optimalisere kampanjen underveis hvis vi ønsket å stoppe annonser, legge til nye annonser eller justere publikum og budsjetter. Totalt ble det opprettet 630 annonser fordelt på 90 Facebook-sider. Alle satt opp og driftet fra én Business Manager-konto.

Les mer om hvordan vi jobber med digital markedsføring. 

c-optikk
c-optikk

Resultater

Kampanjeperioden, som varte i tre uker, resulterte i over 3.000.000 visninger på Facebook og over 9000 klikk til butikkenes undersider. Det ble også registrert 124 direkte konverteringer på landingssidene til butikkene.

Vi har god erfaring med bruk av eksterne applikasjoner for annonsering på sosiale plattformer. Disse verktøyene gjør oss i stand til å sette opp og drifte Facebook-kampanjer for sammenslutninger/kjeder som har flere enn én Facebook-side.  Det reduserer tidsbruk og gjør kampanjen lettere å vedlikeholde. Vi minimerer også feilmarginen som fort kan oppstå når man setter opp kampanjer manuelt.

Trenger du hjelp med annonsering i sosiale medier?

Ønsker du mer trafikk, økt omsetning i nettbutikk eller flere leads? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.