Vi vil gjerne høre fra flinke
folk! Send oss en e-post på hei@fjuz.no.

Leveranse: Visuell identiet • Nettside • Design • Foto

MATHUSET – visuell identitet og nettside

Mathuset er en cateringleverandør i Skien. Gründerkokken Kay Kittelsen og hans matglade gjeng serverer delikatesser og catering til tusenvis av arbeidsplasser, arrangement og sultne kunder i hele Telemark.

Om prosjektet

Siden oppstarten i 1998 har Mathuset med sin enorme kjærlighet for mat oppnådd stor
suksess både i og utenfor fylket. Gjennom sitt samarbeid med Norgesgruppen er nå
Mathusets gode smak også å finne i en rekke Meny-butikker over hele landet.

Mathuset er synonymt med kvalitet, og de setter sin ære i å lage mat som frister til gjentakelse. Da vi i sommer ble spurt om å utvikle ny profil for dem, følte vi derfor det var viktig å skape noe som kunne underbygge nettopp dette – kvalitet og fristelse. Sammen med Mathuset utviklet vi ny nettside og visuell identitet bestående av logo, farger, typografi og grafisk språk.

Logo

Det hele startet med en fornying av kundens gamle logo. Dette introduserte en rekke
nye tanker og ideer, som til slutt gjorde at vi startet fra scratch. I den nye skissen ønsket vi å skape noe som kunne romme hovedingrediensene i Mathuset ved første øyekast.

En ny logo ble til, og fungerte videre som en slags mal for resten av profilarbeidet. Logoen er utarbeidet med bokstaven M som utgangspunkt. Ved å legge til visuelle egenskaper fra det som kan minne om et hus eller en gaffel, eller begge, tydeliggjør vi hva det er snakk om – nemlig et hus av mat. De skrå linjene skal gi en følelse av bevegelse som igjen kan kobles til Mathusets evner til å levere sine varer på hurtig vis.

Visuell identitet

Til den nye visuelle identiteten lot vi oss inspirere av matriket både når det gjaldt fargebruk og typografi. Den myke og naturlige displayfonten i serif og den gylne
fargepaletten ble tatt i bruk for å spille sammen og styrke hverandre. Det var også viktig at det grafiske språket som var preget diamanter og sikksakk-mønstre, sto i samsvar med resten. Disse formene binder det hele sammen og krydrer det med gjenkjennelige markører i både tekst og design.

Nettside

For å gjøre siden mer innbydende og brukervennlig leverte vi først en sitemap-struktur og et forslag på UI-guide. Her ønsket vi å få frem detaljene i designet på en delikat og oversiktlig måte. Å finne frem til hva Mathuset tilbyr av catering, cafe og utleie skulle være så enkelt som mulig. Derfor har vi utviklet en side som skal være enkel å navigere, ha intuitiv brukerflyt og god søkefunksjon. For å gjøre nettsiden mer effektiv har vi i tillegg utviklet et tilpasset tema, basert på Roots Sage 10. Et moderne rammeverk som bidrar til effektiv og god kode.