Vi vil gjerne høre fra flinke
folk! Send oss en e-post på hei@fjuz.no.

Leveranse: Animasjon

SPRING EVENT – Into the future

Spring Event kontaktet oss med spørsmål om vi kunne lage en kul animasjon av et par bilder i forbindelse med Entras arrangement Into the future. Budsjettet var begrenset og tiden knapp, men vi takket så klart ja til utfordringen! Under ser du sluttresultatet, og leser du videre får du vite hvordan vi gikk fram steg for steg.

 

Her ser du de to bildene vi fikk tilstendt:

Det første vi gjorde var å analysere materiellet. I dette tilfellet var bildene tungt behandlet i Photoshop. Midtpunktet? Selveste DeLorean DMC-12 – bilen fra filmen Back to the future. Vår første tanke var å beholde det røffe uttrykket, men få det enda tydeligere fram! I tillegg så vi på hvilke effekter vi kunne jobbe med. Flammer, røyk, skyer, lys og så videre.

Det første bildet, som ble introen, krevde minst jobb. Her var det snakk om å animere bilen slik at den flyr forbi kameraet. Dette skjer såpass raskt at vi ikke rekker å ta inn så mange detaljer uansett. Deretter la vi på skyer for å skape avstand til bybildet. Den største utfordringen ble å simulere flammen som følger bilen. Her var tiden knapp, så vi valgte en mindre avansert løsning som fungerte fint i akkurat dette klippet. Her er noen tidlige tester:

Å animere 2D-elementer i en såpass realistisk setting fungerer sjeldent optimalt. Vi hadde ikke tid til å modellere, shade og teksturere bilen fra scratch. Løsningen ble å kjøpe en ferdig modellert bil. På den måten kunne vi fokusere på selve animasjonen og matche den kjøpte bilen med det eksisterende bildet. Det krever litt jobb å få til!

Les mer om hvordan vi jobber med animasjon, foto og film. 

Når vi hadde etablert omtrent samme vinkel og belysning som i det eksisterende bildet, gjenstod det å rendere/eksportere bilen fra 3D-programmet vårt (3ds Max). Vi var heldige og fikk tilgang på råfilen (psd), så det ble enklere å fjerne den opprinnelige bilen.

Tanken er at bilen nettopp har kjørt inn i scenen/landskapet – noe som forsterkes av flammene som ligger som to striper etter kjøretøyet. Hele filmen skulle kun vare i 12 sekunder fordelt på to scener. Dermed hadde vi ikke tid til å animere bilen inn i scenen. Valget falt på å animere den ikoniske vinge-døren, baklysene og motoren som slukkes etter landing.

Som nevnt hadde vi ikke tilgang på systemer som gjør det mulig å simulere flammer og lignende. Løsningen ble å kjøpe stock-video, som vi matchet med de andre elementene.

Tittelen på filmen, Into the future, er nesten like ikonisk som bilen. Den måtte så klart lages og animeres!

Til slutt sjekket vi at alle stock-elementer fungerte fint sammen. Deretter kjøpte vi dem ut og compet alt sammen – så la vi på lydeffekter. Til slutt gjenstod det bare å levere det ferdige resultatet. Både vi og kunden er fornøyde med resultatet!