Vi vil gjerne høre fra flinke
folk! Send oss en e-post på hei@fjuz.no.

Møt våre designere (del 1)

Våre designere er problemløsere, kunstnere og historiefortellere. Sammen sørger de for sømløse visueller innen alt fra print til digitalt. Møt Sara, Mona, Tonje, Leif og Jon.

Design25. 08. 2022

Fjuz-designere kommer i mange varianter. Så mange at vi ble nødt til å dele denne artikkelen i to. Første gjeng ut er moroklumpene i Skien. Med over 20 års erfaring fra trykk og en hel haug av digitale spesialiteter fikser de det meste – fra kundeaviser til gamle motorsykler. På kundelisten finner vi kjente navn som MENY, Spar og Deichman.

Trykt og godt design

Mona Røsjorde er en viktig del av MENY-teamet og en kløpper på alt bortsett fra det å skryte av seg selv. Det synes hun er litt vanskelig. Vi andre synes det er utrolig enkelt, å skryte av Mona altså. Hun er dritflink! Både på design, trykk, og alt imellom. Med erfaring fra avisproduksjon, offset og rotasjonstrykkeri, kan man trykt si at hun har en god forståelse for faget.

«Jeg synes det er spennende å se hvor rask utviklingen mot digitalt har vært siden jeg startet i bransjen. Elsker denne jobben med høyt tempo, logistikk og oppgavesjonglering.»

Lærende talent

Sara Walmann tok en svipptur innom avis og trykkeribransjen før hun begynte i FJUZ. Her får hun bryne seg på et hav av designoppgaver fra store og små kunder. Vår aller beste mediegrafiker-lærling er en positiv og kreativ designer som elsker utfordringer og byråliv generelt.

«Det jeg liker best med jobben er å kunne arbeide kreativt i en bransje under konstant endring. Drømmen er å få fagbrev og kunne fortsette å jobbe sammen med alle de flotte menneskene jeg jobber med i dag»

Nevedyktig formgiver

Jon Visnes Øksenholt eller J-dawg som ingen kaller han, er en viktig brikke i Fjuz-puslespillet, som ingen kaller det. Han er også en viktig brikke i MENY-teamet. Med lang erfaring som både AD og designer produserer han kvalitetssikkert design, ikke bare til MENY, men også en rekke andre kunder. Når han ikke briljerer med digitale verktøy på jobb, bruker han ekte verktøy hjemme.

«Å jobbe så tett på kunden, i et så godt team som jeg er i, er veldig givende og ikke minst spennende. På fritiden liker jeg å restaurere Harleyer, og kjører så mye sykkel som det lar seg gjøre i sesongen.»

Naturlig estetiker

Tonje Høiseth har alltid vært glad i å tegne og male, noe som gjenspeiles i arbeidet hennes. Hun er også en stor fan av alt det vakre vi får fra naturen. Tonje passer med andre ord ganske så perfekt i jobben som grafisk designer med Hageland som hovedkunde – hvor hun lager kunst av alle layouts.

«Jeg elsker teamet mitt og jeg elsker å ha mange baller i lufta på en gang. Jeg synes det er en utrolig fin arbeidsplass med god takhøyde, frihet under ansvar og spennende arbeidsoppgaver.»

Design som beveger

Leif Christian Carlsen. Halvt designer, halvt illustratør, helt konge! Leif er en dedikert designer med et skarpt øye og en skarpere strek. En strek han liker å gi liv til gjennom animasjon. I Fjuz jobber han i skjæringspunktet mellom print og digitalt, og har sine fokusområder i visuell identitet, illustrasjon og animasjon.

«Noe av det som trigger meg i jobben er det å kunne bruke det kreative for å skape levedyktig design. Ellers er jeg glad i sport, og synes sjokolade er noe av det viktigste vi har her i livet.»