Vi vil gjerne høre fra flinke
folk! Send oss en e-post på hei@fjuz.no.

Derfor er tone of voice viktig

Og slik finner du fortellerstemmen din.

Kreativitet08. 09. 2021

Måten vi skriver på sier noe om hvem vi er og hva vi står for. Tone of voice handler ikke om hva vi sier, men hvordan. Ordvalg spiller en viktig rolle i å definere stilen og konkretisere nyansene til en merkevare. Det samme gjør form, rytme, språklige bilder og tegnsetting.

En nøytral fortellerstemme når ikke fram i verken lengden eller mengden. Mottakeren vil ikke feste seg ved, stole på eller bry seg om merkevaren din. Når målet er å overbevise, er 😴 din verste fiende. Altså må du tilføre personlighet. Og være konsistent. Hva vil det si, egentlig?

Å leve merkevaren gjennom språket

La oss ta Vipps som eksempel. De har som mål å gjøre hverdagen enklere. Fortellerstemmen er folkelig og rett på sak. Null stress med Vipps. Det er null stress å lese tekstene deres. De lever merkevaren gjennom språket.

Søstrene Grene vil være En annerledes butikk. De har skapt to figurer, Anna og Clara, som representerer dem i alle kanaler. Tekstene er høflige og tradisjonelle. De bruker konsekvent «De» og «Dem» istedenfor «du» og «deg». Det skiller seg ut.

Her er det samsvar mellom hvem merkevarene er (og vil være) og hvordan de formulerer seg. Du kan ikke skrive som Harley-Davidson og grab life by the bars når du i virkeligheten er en familiebil. Fortellerstemmen må være og oppleves sann. For bedriften, produktene eller merkevaren du kommuniserer på vegne av. Så – hvordan gå fram for å finne den riktige stemmen?

Hvordan finne tone of voice?

Du kan gjerne plassere merkevaren på en skala fra humoristisk til seriøs, formell til uformell, emosjonell til profesjonell, men det blir fort svevende og litt sånn… Hva nå? En god øvelse er å finne en konkret person å identifisere seg med. I Fjuz har vi utformet vår tone of voice med programleder Ingrid Gjessing Linhave i tankene. Hun er nysgjerrig og troverdig i rollen sin. Sprudlende, varm og jordnær.

Se for deg personen du har valgt. Skriv ned noen personlighetstrekk. Prøv deg fram med formuleringer. Se om du synes resultatet kler personen eller ikke. Ville vedkommende sagt det sånn? Gjør det samme igjen. Og igjen. Sannsynligvis ender dere opp et helt annet sted. Kanskje er dere mer Linn Skåber. Eller Bent Høie. Poenget med øvelsen er å konkretisere. Hvis du kun sier: vi er profesjonelle og serviceinnstilte blir oppgaven for diffus. Hjernen bare: 😬 

Kjenn heller etter når du skriver. Er dette oss?

Øvelse og magefølelse

I Fjuz har vi hjulpet mange bedrifter i jakten på riktig tone of voice. Da som en del av en merkevareprosess hvor vi formulerer essensen og de aller viktigste trekkene ved merkevaren. Det er like gøy og like vanskelig hver gang. Å finne en passende tone of voice tar tid. Det handler om øvelse og magefølelse. Fortellerstemmen skal tross alt være personlig, gjennomført, konsekvent og sann. Det er ikke småtterier.

Som så mye annet i livet, krever suksess at du bommer innimellom. Når du bommer og kjenner det på kroppen, har du kommet langt på vei. Det vil si: så sant du finner ut hvorfor det var feil, lærer av det, justerer og prøver igjen. Og igjen. Du skjønner tegningen.

Les mer om tone of voice, visuell identitet og bedriftsprofil. 

Trenger du hjelp med å finne riktig tone of voice for din merkevare?